پیش بینی میزان شیوع ویروس جدید کرونا طی ماه های آینده چه در سطح کشورهای مختلف و چه در سطح جهان به این دلیل که عوامل مختلفی بر آن تاثیرگذار هستند دشوار است.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، متخصصان بیماری های واگیردار تاکید میکنند که امکان اینکه با اطمینان روند همه گیری بیماری «کووید ۱۹» را در ماه های آینده پیش بینی کنند وجود ندارد. با این حال دانشمندان آمریکایی در مرکز تحقیق و خط مشی بیماری های عفونی در دانشگاه مینه سوتا (CIDRAP) سه سناریو را برای همه گیری «کووید ۱۹» طی ماه های آینده مطرح کرده اند.
تحقیق دانشمندان دانشگاه مینه سوتا یکی از معتبرترین پژوهشهایی است که اخیرا در مورد سیر شیوع ویروس جدید کرونا منتشر شده است. پژوهشگران در این تحقیق از دادههای شیوع بیماریهای همه گیر در سطح جهان در گذشته استفاده کردهاند.
به این ترتیب در این پژوهش تلاش شده است تا با استفاده از تجربه های گذشته شرایط شیوع ویروس جدید کرونا طی ماه های آینده پیش بینی شود. یکی از داده های مورد استفاده در این تحقیق سیر همه گیری انواع آنفلوانزا طی دهه های اخیر بوده است. دانشمندان پیش بینی کرده اند که دوره همه گیری «کووید ۱۹» در هر صورت بین «۱۸ تا ۲۴ ماه» طول خواهد کشید. این مدت زمانی است که به گفته آنها ایجاد «ایمنی گروهی» در میان انسان ها طول خواهد کشید.
از سوی دیگر محققان دانشگاه مینه سوتا تاکید کرده اند که تاکنون بخش کوچکی از جوامع مختلف به ویروس جدید کرونا مبتلا شدهاند. این در حالی است که درصد ابتلا از نظر جغرافیایی نیز متغیر است. امری که باعث خواهد شد دوره همه گیری ویروس جدید کرونا تا دو سال ادامه پیدا کند.
پژوهشگران آمریکایی همچنین بر این باور هستند که تا زمانی که بدن بین «۶۰ تا ۷۰ درصد» جمعیت در برابر نوع جدید ویروس کرونا مقاوم نشده است نمیتوان از «پایان» همه گیری در سطح جهان سخن گفت. آنها در تحقیق خود شباهتها و تفاوتهای همه گیری کنونی در سطح جهان را با شیوع بیماریهای همه گیر در گذشته بررسی کردهاند. به گفته آنها یکی از تفاوتهای مهم همه گیری بیماری «کووید ۱۹» شیوع «آسان تر» آن به دلیل وجود بیمارانی است که علائم ابتلا به بیماری را ندارند اما ناقل ویروس کرونا هستند.
محققان با در نظر گرفتن همه این عوامل سه سناریو احتمالی را برای شیوع ویروس جدید کرونا طی ماههای آینده مطرح کردهاند. به نظر می رسد که مدیریت بحران در سومین سناریو برای مسئولان حوزه بهداشت و سلامت آسان تر خواهد بود. این در حالی است که دومین سناریو می تواند «کابوس» مقامات بهداشتی و کادر درمانی در کشورهای مختلف محسوب شود.
سناریوی اول؛ موجهای متناوب در راه است
در این سناریو جهان پس از موج اول شیوع ویروس جدید کرونا که از اواخر زمستان و اوایل بهار در نیم کره شمالی آغاز شده است تا دو سال مرتبا شاهد موجهای ضعیف تری از شیوع بیماری «کووید ۱۹» خواهد بود. با این حال دولتها در برابر این موجهای ضعیفتر شیوع ویروس کرونا نیز مجبور به اعمال محدودیتهایی از جمله اجرای قرنطینه خواهند شد.
به گفته متخصصان بیماریهای واگیردار شدت موجهای شیوع ویروس جدید کرونا در این سناریو از سال ۲۰۲۱ میلادی کاهش پیدا خواهد کرد.
با این حال آنها تاکید کرده اند که شدت موج های پیش روی شیوع نوع جدید ویروس کرونا به محل شیوع و تدابیری که برای مقابله با آن اتخاذ میشود بستگی خواهد داشت. به گفته آنها ممکن است که مقامات کشورها در این سناریو مجبور شوند به دفعات محدودیت هایی را برای مقابله با شیوع بیماری «کووید ۱۹» به اجرا بگذارند. از جمله این محدودیتها اجرای چند باره قرنطینه خواهد بود.
سناریوی دوم؛ موج اصلی در راه است
دانشمندان دانشگاه مینه سوتا در دومین سناریوی احتمالی پیش بینی کرده اند که دو موج شدید شیوع ویروس جدید کرونا همچنان در راه است. به گفته آنها این احتمال وجود دارد که موج اصلی شیوع این ویروس هنگام پائیز یا ابتدای زمستان سال جاری در نیم کره شمالی به وقوع بپیوندد. پس از پایان این موج اصلی که احتمالا دولت ها را مجبور به اعمال محدودیت های گسترده خواهد کرد موج دیگری از شیوع بیماری «کووید ۱۹» نیز در سال ۲۰۲۱ روی خواهد داد.
در این سناریو پیش بینی شده است که جهان تا دو سال آینده علاوه بر این دو موج شدید شیوع ویروس جدید کرونا شاهد چند موج ضعیف تر شیوع این ویروس نیز خواهد بود.
سناریوی دوم مشابه همه گیری آنفلوانزای اسپانیایی در سطح جهان طی ماه های آخر جنگ جهانی اول و ماه های پس از پایان آن جنگ است. شیوع آنفلوانزای اسپانیایی در ماه مارس سال ۱۹۱۸ میلادی آغاز شد و تابستان آن سال نیز ادامه یافت. با این حال موج اصلی شیوع آنفلوانزای اسپانیایی در پائیز آن سال روی داد. سومین موج شیوع این بیماری نیز از ابتدای سال ۱۹۱۹ آغاز شد و تا بهار ادامه داشت. همه گیری آنفلوانزای اسپانیایی در نهایت در تابستان آن سال به پایان رسید.
سناریوی سوم؛ موجهای ضعیف تا دو سال ادامه مییابد
در سومین سناریوی مطرح شده از سوی متخصصان بیماری های واگیردار در دانشگاه مینه سوتا پیش بینی شده است که موج شدید شیوع ویروس جدید کرونا دیگر به وقوع نخواهد پیوست اما پایان همه گیری بیماری «کووید ۱۹» طولانی خواهد بود. بر این اساس دانشمندان احتمال داده اند که جهان بین ۱۸ تا ۲۴ ماه شاهد موج های ضعیف شیوع نوع جدید ویروس کرونا (ضعیف تر از آنچه در سناریوی اول پیش بینی شده است) خواهد بود.
به گفته پژوهشگران در این حالت بیمارستان ها و کادر درمانی دیگر با هجوم بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» روبرو نخواهند شد. مقامات کشورها نیز دیگر مجبور به اعمال محدودیت های شدید مانند تعطیلی فعالیت ها، ممنوعیت تجمع یا قرنطینه نخواهند بود. با این حال پایان همه گیری زمان بر خواهد بود و به محیط جغرافیایی بستگی خواهد داشت.
هر سه سناریوی مطرح شده حکایت از این دارد که بشر تا ماه ها همچنان درگیر شیوع ویروس جدید خواهد بود. میزان شیوع ویروس و تاثیر آن بر زندگی انسان ها با این حال در این سه سناریو متفاوت است.
محققان دانشگاه مینه سوتا به مقامات کشورهای مختلف توصیه کرده اند که در هر صورت افکار عمومی را برای شیوع مجدد و حتی گسترده تر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» آماده کنند. به گفته آنها مقامات بهداشتی همه کشورها باید برای دومین سناریو که بدترین حالت ممکن خواهد بود آمادگی داشته باشند. آنها تاکید می کنند که دولت ها در طرح های خود برای ماه های آینده نباید به تولید واکسن یا کشف درمان برای «کووید ۱۹» امید ببندند تا در صورت تحقق سناریوی دوم غافلگیر نشوند.
دانشمندان دانشگاه مینه سوتا همچنین به دولت ها توصیه کرده اند که طرح هایی را برای فاصله گذاری گسترده اجتماعی و اجرای اضطراری قرنطینه سراسری تهیه کنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/17509
تگ ها: